2020-2021 AKADEMİK YILI YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU SONUÇ LİSTESİ

Siirt Üniversitesi 2020-2021 Akademik Yılı Ön lisans ve Lisans Programlarına yerleşen yabancı uyruklu öğrenci listesi için TIKLAYINIZ...

1. Üniversiteye yerleşenlerin kesin kayıtları 11 Ağustos – 18 Eylül 2020 tarihleri arasında ilgili Rektörlük Binası 2.Katında bulunan  Yabancı  Uyruklu Öğrenci Birimi tarafından yapılacaktır.

2.   Kesin kayıt belgeleri orijinal olarak teslim edilmelidir. Fotokopi veya orijinal olmayan belgeler kesinlikle kabul edilmeyecektir. Korona tedbirleri nedeniyle hiçbir öğrencimize evrak doldurma ve hazırlama sürecinde yardımcı olunmayacaktır. Kesin kayıt evrakları arasında yer alan formların bilgisayar ortamında doldurulduktan sonra kesin kayda gelirken doldurulması zorunludur. Formlara ais.siirt.edu.tr adresinden veya ilan metnine ek olarak bulunabilirsiniz. Lütfen aşağıda yer alan belgeleri eksiksiz olarak hazırlayınız. Kesin kayıt belgeleri aşağıdaki gibidir;

Ø  Lise diplomasının aslı.

Ø  Lise diplomasının Ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği / Konsolosluğundan veya yeminli mütercimden onaylı Türkçe örneği.

Ø  Not belgesi aslı.

Ø  Not belgesinin Ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği / Konsolosluğundan veya yeminli mütercimden onaylı Türkçe örneği.

Ø  Türk liselerine denk bir ortaöğretimin tamamlandığına ilişkin denklik belgesi (Denklik işlemi ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği / Konsolosluğundan veya Milli Eğitim Bakanlığınca yapılmış).

Ø  Süresi geçmemiş Pasaport aslı.

Ø  Pasaportun Ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği / Konsolosluğundan veya yeminli mütercimden onaylı Türkçe örneği.

Ø  Varsa İkamet İzni Belgesi, Geçici Koruma Belgesi veya ikamet izni belgesi yerine geçen diğer belgeler.

Ø  6 adet fotoğraf (4,5X6 ebadında, son altı ay içinde çekilmiş).

Ø  Öğrenim ücretinin ödendiğini belirten banka makbuzu

Ø  Yüksek öğrenimini sürdürmeyi sağlayacak maddi imkanı olduğuna ilişkin uluslararası geçerliliği olan bir belge veya SİÜ.FR-1473 - Yabancı Uyruklu Öğrenci Maddi Durum Beyannamesi. (Ekte yer almaktadır.)

Ø  SİÜ.FR-1471 Yabancı Uyruklu Öğrenci İkamet Beyannamesi. (Ekte yer almaktadır.)

Ø  SİÜ.FR-1470 Yabancı Uyruklu Öğrenci Bilgi Formu. (Ekte yer almaktadır.)

Ø  Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda yer alan programlara yerleştirilen adaylar kayıt öncesinde yetenek sınavına tabi tutulacaklardır. Yapılacak olan sınavda başarılı olmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Ø  Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulundaki özel yetenek sınavı ile öğrenci alan programlara kesin kayıt yapacak öğrenciler için başvuru şartlarında belirtilen belgeler ;

a) Herhangi bir branşta en az son 3 yıl sporcu olduğuna dair lisans belgesine sahip olmak ve belgelemek,

b) Herhangi bir branşta son 5 yıl içerisinde aktif olarak müsabakalara katılmış olduğunu belgelemek,

c) Son 3 yıl lisans belgesine sahip olmayıp, ondan önceki yıllarda lisans belgesine sahip olan adayların, ulusal(kendi ülkesinde ) müsabakalara girmiş olduğunu ve varsa derecelerini belgelemek,

d) Yukarıdaki 3 maddeyi de dikkate alarak hazırlanan sporcu CV’si hazırlamak ve komisyona sunmak,

e) Ülkesini herhangi bir branşta uluslararası müsabakalarda milli sporcu olarak temsil eden ve belgeleyen adaylar için komisyon gerek gördüğü takdirde özel yetenek sınavına almadan yerleştirme yapabilir.

3.   Yabancı Uyruklu Öğrencilere yönelik Türkçe Muafiyet Sınavı, Siirt Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) tarafından daha sonra açıklanacak bir tarihte yapılacaktır.

v  Türkçesi yeterli olanlar  (C1, C2, B2 Düzeyi) öğrenimlerine hemen başlayabileceklerdir.

v  Türkçesi yetersiz olarak değerlendirilen adaylar (A1, A2 ve B1 Düzeyi) öğrenime başlayamayacaktır. Bu adaylar bir yıl izinli sayılacaklar ve bir yıl sonrasına kadar Türkçe öğrenmekle yükümlü tutulacaklardır. Türkçe öğrendiklerini kanıtladıktan sonra öğrenime devam edebileceklerdir.

v  Öğretim dili Türkçe olan programlara kabul edilen adayların kayıt olduktan sonra öğrenimlerine başlayabilmeleri için T.C. Üniversitelerine bağlı Türkçe Öğretim Merkezlerinin (TÖMER) veya Yunus Emre Enstitüsü’nün yapmış oldukları Türkçe sınavlarından yeterli puan almaları ve bunu kesin kayıt esnasında ibraz etmeleri gerekir.

v  Ortaöğretimini T.C. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Türk liselerinde tamamlayan adayların ve Eğitim dili Türkçe olan liselerden (Açık Öğretim Liseleri Hariç) mezun olmuş adayları için Türkçe yeterlilik için belge aranmaz.

NOT­ 1:

İlahiyat Fakültesi İlahiyat Programına yerleşen öğrenciler Arapça Muafiyet Sınavına girecekler.

Muafiyet sınavını geçenler 1.sınıftan başlayacak. Geçemeyen öğrenciler 1yıl

Arapça Hazırlık okuyacaklar. Sınav tarihi Üniversitemiz internet sayfasında ayrıca ilan edilecektir.

NOT ­2:

Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik (İngilizce), Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik (İngilizce) (İ.Ö.), İktisat (İngilizce) ve İngilizce Mütercim ve Tercümanlık Programlarına kayıt hakkı kazanan öğrencilerin İngilizce ulusal / uluslararası yeterlilik belgesini ilgili Akademik Birime vermeleri gerekmektedir.  Yeterlilik belgesi bulunmayan öğrenciler Yabancı Dil Muafiyet Sınavına (Sınav tarihi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından ilan edilecektir) gireceklerdir. Muafiyet Sınavında başarılı olanlar eğitime başlar, başarılı olamayanlar yabancı dil hazırlık sınıfına devam ederler.

4. Kayıt yapma hakkı kazanan öğrencilerimize vize işlemlerini yapmaları için kabul mektupları başvuru esnasında vermiş oldukları e-posta adreslerine ilan tarihinden 3 iş günü içerisinde gönderilecektir.

5.2020-2021 Eğitim- Öğretim Yılı harç miktarlarına ais.siirt.edu.tr web sayfamızdan ulaşabilirsiniz.

Sorularınız için int@siirt.edu.tr adresine e-posta yollayarak veya Facebook sayfamızdan (www.facebook.com/siuinternational) sorularınızı sorabilirsiniz.

Tüm öğrencilerimizden gelişmelerden haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenmelerini rica ediyoruz.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü
10.8.2020