Etkinlikler

Uluslararası Siirt Bisiklet Turnuvası

Festivaller ve benzeri etkinliklerle bir araya gelen gençler artık birlikte üretmek üzerine düşünmeye başlayacaktır. Avrupa’da ve Dünya’da da artık böyle bir anlayış hakimdir. Bir araya gelmiş olmaktan; birlikte üretiyor olmaya bir geçiş söz konusudur. Gençlerimizin spor ve sanatsal faaliyetler ile aktifleşmesi ve hayata dahil olmaları zorunlu hale gelmiştir. Yerel bir kurgu içinde gerçekleşecek bu çalışma bu idealin ilk birkaç adımından biri olabilecek niteliktedir.  

Siirt Üniversitesi, Siirt Valiliği, Siirt Belediyesi, Siirt Gençlik ve Kültür Evi, Siirt Üniversitesi Genç Girişimciler Topluluğu, Siirt Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Topluluğu tarafından 07 Mayıs 2017 Pazar günü saat 11.00’da Türkiye’nin genelinden profesyonel bisikletçinin ve ülkemizde ikamet eden yabancı uyruklu öğrencilerin katılımıyla yöre halkının bisiklet sporuyla tanışması, spor yoluyla bilinçlendirilmesi ve yabancı uyruklu öğrencilerin sosyal uyumlarının sağlanması amacıyla ödüllü bisiklet yarışı düzenlenmesi planlanmaktadır. 

Yarış Siirt İl Kültür Müdürlüğü önünden başlayacak olup Siirt Üniversitesi Kezer Yerleşkesinde bitecektir. 

Faaliyet ayrıca ilin mevcut turizm kaynaklarının tanıtımı ve şu anda içinde bulunduğumuz süreçte toplumun sosyal rehabilitasyonunun kolaylaştırılmasını hedeflemektedir. 

Faaliyet kapsamında oluşturulacak parkur ilin mevcut turistik mevkilerini kapsayacak şekilde planlanacaktır ve faaliyete ulusal basın davet edilerek tanıtım ayağı gerçekleştirilecektir.

AMAÇ:

• Gençler arasında iletişimi sağlamak ve ortaklıklar kurabilecekleri alanlar oluşturmak ve tanışması yeni açılımlar yaratılmasına olanak sağlamak,


• Gençlerin kültür, sanat ve spor faaliyetleri aracılığıyla kendilerini ifade edebilecekleri alanlar yaratmak,


• Erişimi kısıtlı gençlerin kapasitelerini güçlendirmek, seçeneklerini artırmak, yerinden imkânlara erişimini sağlamak, 


• Yerelde ve ulusalda ilin tanıtımına olanak tanımak ve bu yolla ön yargıların kırılmasını sağlamak
 

 

Yarış: 

Tarih: 07 Mayıs 2017 Pazar

Saat  : 11.00

Yer    : Siirt İl Kültür Müdürlüğü Önü


Ödül Kız ve Erkek Kategorilerinde;

1.'ye Tam Altın

2.ye Yarım Altın

3.'ye Çeyrek altın olarak verilecektir.


Başvuru Linki ;

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdxSWyiydzVftCOxfsNUH-XsyMnpQ099F00FV9xuypy8F3vQw/viewform

 

TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR…

 

Not: Yarış günü Siirt 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanında ve Siirt İl Kültür Müdürlüğü önünde oluşturulan kayıt masasından kayıt yapılabilecektir.

Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü
27.4.2017