2018-2019 YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ BAŞVURU SONUÇ LİSTESİ

Siirt Üniversitesi 2018-2019 Akademik Yılı Ön lisans ve Lisans Programlarına yerleşen yabancı uyruklu öğrenci listesi için TIKLAYINIZ...

1.   Üniversiteye yerleşenlerin kesin kayıtları 13 Ağustos – 07 Eylül 2018 tarihleri arasında ilgili Rektörlük Binası 2.Katında bulunan  Yabancı  Uyruklu Öğrenci Birimi tarafından yapılacaktır.

2.   Kesin kayıt belgeleri orijinal olarak teslim edilmelidir. Fotokopi veya orijinal olmayan belgeler kesinlikle kabul edilmeyecektir. Kesin kayıt belgeleri aşağıdaki gibidir;

·         Lise diploması (ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğundan         veya yeminli mütercimden onaylı Türkçe örneği)

·         Not belgesi (ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği  veya Konsolosluğundan yeminli mütercimden onaylı Türkçe örneği)

·         Pasaport (ülkelerindeki Türkiye Büyükelçiliği veya Konsolosluğundan onaylı Türkçe örneği veya Türkiye Cumhuriyeti tarafından verilmiş resmi kimlik belgesi),

·         İkamet tezkeresi (Emniyet Müdürlüğünden veya Emniyet Müdürlüğünden alınan bir belge ),

·         6 adet fotoğraf (4,5x6 ebadında,son altı ay içinde, önden, sakalsız şekilde çekilmiş),

·         Öğrenim ücretinin ödendiğini belirten banka makbuzu,(Normal Öğretim programlarına yerleşen Suriye uyruklu öğrenciler hariç)

·         Yüksek öğrenimini sürdürmeyi sağlayacak maddi imkânı olduğuna ilişkin uluslararası geçerliliği olan belge,

·         Üniversite tarafından belirlenen diğer belgeler.

3.    Yabancı Uyruklu Öğrenciler için Türkçe Yeterlilik Sınavı, Siirt Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi(TÖMER)tarafından 27.09.2018 tarihinde yapılacaktır.

·         Türkçesi yeterliolanlar  (C1,C2,B2 Düzeyi) öğrenimlerine hemen başlayabileceklerdir.

·         Türkçesi kısa zamanda yeterli duruma gelebilecek olan adaylar (B1Düzeyi) öğrenimlerine devam ederken Türkçelerini ilerletmeleriyle ilgili kurslara/derslere devam etmekle yükümlü tutulacaklardır.

·         Türkçesi yetersiz olarak değerlendirilen adaylar (A1,A2Düzeyi) öğrenime başlayamayacaklardır. Bu adaylar bir yıl izinli sayılacaklar ve bir yılsonrasına kadar Türkçe öğrenmekle yükümlü tutulacaklardır. Türkçe öğrendiklerini kanıtladıktan sonra öğrenime devam edebileceklerdir.

NOT­ 1:

İlahiyat Fakültesi İlahiyat Programına yerleşen öğrenciler Arapça Muafiyet Sınavına girecekler.

Muafiyet sınavını geçenler 1.sınıftan başlayacak. Geçemeyen öğrenciler 1yıl Arapça Hazırlık okuyacaklar. Sınav tarihi Üniversitemiz internet sayfasında ayrıca ilan edilecektir.

NOT ­2:

Uygulamalı İngilizce ve Çevirmenlik bölümüne kayıt hakkı kazanan öğrencilerin İngilizce ulusal/uluslararası yeterlilik belgesini ilgili Akademik Birime vermeleri gerekmektedir. Yeterlilik belgesi bulunmayan öğrenciler Yabancı Dil Muafiyet Sınavına (Sınav tarihi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından ilan edilecektir) gireceklerdir. Muafiyet Sınavında başarılı olanlar eğitime başlar, başarılı olamayanlar yabancı dil hazırlık sınıfına devam ederler.

4. Kayıt yapma hakkı kazanan öğrencilerimize vize işlemlerini yapmaları için kabul mektupları başvuru esnasında vermiş oldukları e-posta adreslerine ilan tarihinden 15 gün içerisinde gönderilecektir.

5.2018-2019 Eğitim- Öğretim Yılı harç miktarları ayrıca ilan edilecektir.

6. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunda yer alan programlara yerleştirilen adaylar kayıt öncesinde yetenek sınavına tabi tutulacaklardır. Yapılcak olan sınavda başarılı olmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

Sorularınız için int@siirt.edu.tr adresine e-posta yollayarak veya Facebook sayfamızdan (www.facebook.com/siuinternational) sorularınızı sorabilirsiniz.

Tüm öğrencilerimizden gelişmelerden haberdar olmak için Facebook sayfamızı beğenmelerini rica ediyoruz.

Uzm. ŞÜKRÜ EMİR ÖZORPAK (0484) 212-1111 / 3493
Yabancı Uyruklu Öğrenci Kabulü